top of page

Anninan tarina

"Ensimmäisen vauvan flunssan jälkeen aloin toden teolla ihmetellä, MIKSI ihmeessä tätä ei ole jo Suomessa?!"

Baby-Vac Nenäimuri

Baby-Vac Nenäimuri Suomeen!

Elettiin syksyn pahinta flunssa-aikaa ja olin kaksi kuukautisen poikavauvan äiti. Saimme vieraaksemme ystäväperheemme, jotka olivat työkomennuksella ulkomailla. He toivat meille erikoisen tuliaisen: Baby-Vac Nenäimurin, jota sitten yhdessä ihmettelimme.

Tuttavaperheemme alle puoli vuotias vauva oli saanut korvatulehduksen perheen ollessa ulkomailla ja näin he luonnollisesti kääntyivät paikallisen lääkärin puoleen. Lääkäri antoi lääkkeet ja käski mennä apteekkiin ostamaan Baby-Vac Nenäimurin, joka liitettäisiin koti-imuriin. "Koti-imuriin?!!", rääkäisi tuttavaperheemme äiti. "Eikö siitä nyt melkein jo lähde nenä kokonaan irti?!" Lääkäriä nauratti, mutta hän tyytyi kuitenkin rauhoittelemaan, että imu tuntuu ihan samalta kuin itse niistäisi voimakkaasti. Äiti marssi apteekkiin, jotta lapsi saisi helpotusta!

Itse mietin terveydenhuoltoalan ammattilaisena, fysioterapeuttina ja lähihoitajana, että laitteen periaatehan on hiukan sama kuin sairaalassa käytettävien imulaitteiden. Tosin Baby-Vac Nenäimuria ei voi työntää sairaalaimujen tapaan pitkälle nieluun saakka, vaan imu jää sieraimen päähän. Toisaalta Baby-Vac Nenäimuri ei myöskään tällä tapaa ärsytä limakalvoja niistämistä enempää.

Eipä sitten kulunut paria viikkoa pidempään, kun oma alle kolme kuukautinen vauvamme oli reippaassa räkätaudissa. Ja se oli sitä "ehtaa tavaraa", venyvää, sitkeää ja keltaista räkää. Kiitin onneani, että meillä oli tämä ”ihmelaite”. Ja se todella toimi ja imi räkää! Muutama sekunti ja vauva pystyi taas hengittämään, imemään ja nukkumaan!

Ensimmäisen vauvan flunssan jälkeen aloin toden teolla ihmetellä, MIKSI ihmeessä tätä ei ole jo Suomessa?! Lasten ensiapupoliklinikalla työskentelevä naapurimmekin yhtyi samaan ihmetykseen ja sanoi ”jos vain jostain ikinä löydät tuon tuotteen, niin sano, jotta flunssaiset vauvat pystyisivät saamaan avun kotona nuhaansa, eikä heitä tarvitsisi tuoda ensiapuun”. Minä tein työtä käskettyä ja kevättalvella 2011 otin yhteyttä tehtaaseen, joka valmistaa Baby-Vac Nenäimuria ja marraskuusta 2011 eteenpäin tuote on myynnissä myös meillä.

Nuorimmaisellani Baby-Vac Nenäimuri oli käytössä aina syntymästään saakka. Nenäimuri olikin korvaamaton apu kovien flunssien yllättäessä.

Annina Mikkola
WellStock Oy

bottom of page